[O1] Wkład lusterka Octavia gdzie kupić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • casper255
    Classic
    • 2010
    • 30

Witam.
    W ciągu ostatnich 3 lat już 5 razy wymieniałem termostat w swoim samochodzie. Po półrocznej pracy nowy termostat pewnego dnia po prostu przestaje działać i blokuje się, czasami w pozycji zamkniętej a czasami w otwartej, nie ma reguły. Ostatnio w zaprzyjaźnionym serwisie rozebraliśmy taki zepsuty termostat i okazało się że jest na nim jakiś nalot podobny do szronu. Wygląda jakby zachodziła jakaś reakcja chemiczna i ten zbierający się nalot w końcu uszkadza termostat. Sprawa jest o tyle dziwna że za przy każdej wymianie termostatu wymieniali mi płyn chłodniczy na nowy, a gdy termostat psuł się to płyn był dalej czyściutki i w bardzo dobrym stanie. A mimo to coś ewidentnie uszkadzało mechanikę termostatu. Dodam że zawsze zakładałem oryginalny termostat. Od tygodnia mam nowy termostat i spokój na kolejne pół roku, ale problem wciąż nie jest rozwiązany bo wiem że kiedyś się zepsuje.
    Może macie jakiś pomysł o co tu chodzi?
  • krzysiekj
    Ambiente
    • 2008
    • 108

Proszę o pomoc jako, że nikt nie ma odsprzedać. Chciałem poradzić się o pewne miejsce do zakupu wkładu lewego lusterka. Wiem, że powiecie najpewniej w ASO, ale oni za wkład chcą 211zł. Czy nie da się kupić dobrego zamiennika? Chodzi mi o lusterko asferyczne.

Najpierw zamówiłem na skodexim, lusterko przyszło, ale z asferycznym nie miało nic wspólnego kompletnie nie było widać martwego punktu. Potem w lokalnym sklepie zamówiłem kolejny raz i w tym przypadku była jeszcze większa beka bo to nie leżało nawet koło asferycznych. Na lusterku namalowana była tylko kreska, lusterko nic nie załamywało! W porównaniu do oryginału to lusterko ze skodexim coś tam jeszcze łamało ale fatalnie, a z lokalnego sklepu to chyba totalna atrapa.

I stąd moje pytanie czy da się gdzies kupić zamiennik dobrego lusterka asferycznego. Potrzebne mi podgrzewane i elektryczne. A może jacyś szklarze są w stanie zrobić takie lusterko w co wątpię.
    Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
    www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• tryton
      Elegance
      • 2008
      • 935

może to ci spasuje http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1200

Komentarz

• krzysiekj
        Ambiente
        • 2008
        • 108

Zamieszczone przez tryton
        Cięzko powiedzieć czy naprawdę jest asferyczne, tamte dwa co kupowałem też miały być Dlatego liczę że ktoś podpowie co kupował i wie jak jest.
        www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

krzysiekj, mogę kupić asferyczne z pełną elektryką kwestia przesyłki
          Jest u nas sklep gdzie części są stosunkowo tanie i dobrej jakości lusterko kupowałem z 2 miesiące wstecz i jestem z niego bardzo zadowolony (wkład lusterka) cena to około 23zł ale na 100% będę jutro jak jesteś zainteresowany to rzuć na pw swoje namiary ,acha wkład który kupiłem był lekko poddymiony wpada w bardzo delikatny brąz
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• filut
            Classic
            • 2006
            • 33

Re: Wkład lusterka Octavia gdzie kupić

Zamieszczone przez krzysiekj
            Proszę o pomoc jako, że nikt nie ma odsprzedać. Chciałem poradzić się o pewne miejsce do zakupu wkładu lewego lusterka. Wiem, że powiecie najpewniej w ASO, ale oni za wkład chcą 211zł. Czy nie da się kupić dobrego zamiennika? Chodzi mi o lusterko asferyczne.

Najpierw zamówiłem na skodexim, lusterko przyszło, ale z asferycznym nie miało nic wspólnego kompletnie nie było widać martwego punktu. Potem w lokalnym sklepie zamówiłem kolejny raz i w tym przypadku była jeszcze większa beka bo to nie leżało nawet koło asferycznych. Na lusterku namalowana była tylko kreska, lusterko nic nie załamywało! W porównaniu do oryginału to lusterko ze skodexim coś tam jeszcze łamało ale fatalnie, a z lokalnego sklepu to chyba totalna atrapa.

I stąd moje pytanie czy da się gdzies kupić zamiennik dobrego lusterka asferycznego. Potrzebne mi podgrzewane i elektryczne. A może jacyś szklarze są w stanie zrobić takie lusterko w co wątpię.
            Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Napisz do mnie na priva. Mam taki wkład do odstąpienia.

Filut
            Octavia off-road edition

Komentarz

• goryl3
              Ambiente
              • 2010
              • 126

Kupowałem u niego lewe całe lusterko, i prawy wkład podgrzewany. Części firmy Diamond, co do użytku nie mam zastrzeżeń. (Wystawia aukcje na życzenie)
              www.jem-zdrowo.com.pl

Komentarz

• lolo
                Classic
                • 2009
                • 39

Jak długo użytkujecie te tanie zamienniki ?
                Pytam bo przed zeszłą zimą kupiłem w sklepie z częściami do Skody nowy lewy wkład za całe 25 zł (zwykłe tekturowe pudełeczko i tylko czeska instrukcja) bo oryginalny przestał grzać. Jest asferyczny i jak oryginał, ale po paru miesiącach powychodziły uszkodzenia części odbijającej od dołu (takie pajączki i plamy, pewnie wilgoć podeszła). Na razie to nie przeszkadza bo nie są w istotnej części lustra ale nieestetycznie wygląda.
                Jak macie taki sprawdzony w dłuższej perspektywie czasu to proszę o namiar.

Komentarz

• bonzo01
                  Rider
                  • 2009
                  • 295
                  • Superb II combi (3T5)
                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

lolo, mam sprawdzone zakupione u łukasza z ełku, używam około roku. Szukaj na forum.
                  MOJA WYMARZONA KOCHANKA
                  tymczasowy dupowóz
                  następnie kochanka
                  zaczęlo się od

Komentarz

• przemek88
                    Rider
                    • 2009
                    • 613

a ja polecam sklep http://skoda-shop.pl/ sam tam ostatnio kupowałem wkład lusterka

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• pepiczek
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 146

U mnie tez lewe od kierowcy (po 12latach) przestalo grzac. Kupilem zamiennik Diamond za 25zl , na biurku lusterko wyglada bardzo ladnie. Pelen radosci (w ASO chca 210zl) zamontowalem to w aucie i co? Dopiero jak wyjechalem na trase to sie okazalo co diamond jest warty :-(

Lusterko niby ma zalamanie na koncu, widac to szczegolnie jadac nowa droga (bo stare sa krzywe same z siebie) i patrzac na kraweznik ALE co z tego - auta i wszystko widoczne w tym lusterku jest ZA SZEROKIE cos jak "krzywe zwierciadlo" w cyrku ale na znacznie mniejsza skale.

Nie naturalnie wygladajace pojazdy troche mnie oglupiaja, trace wyczucie odleglosci nabyte przez tyle lat "za kierownica". Masakra jakas :/

Dodatkowo podgrzewanie dziala wyczuwalnie SLABIEJ niz w drugim, oryginalnym lusterku. Tam sie znacznie szybciej narzega i grzeje na calej powierzchni. U diamonda ten "zalamany" fragment raczej nie jest podgrzewany na calej jego powierzchni. Jeszcze to mniej skuteczne grzanie moge wybaczyc (po dluzszym czasie oba osiagaja podobne w dotyku temperatury) to krzywy obraz w nienaturalnych proporcjach juz NIE.

Czy do jasnej ciasnej lusterko to taki "kosmos" ze diamond nie potrafi tego zrobic dobrze? Z tej firmy kupilem kiedys podnosnik do tylniej szyby el. (sam mechanizm bez silnika) no i szyba chodzi wolniej niz jej 12letnia siostra (jakby wieksze opory) ale to do przezycia jest. Juz od strony kierowcy kupilem mechanizm w ASO bo nie bede sie babral znow w wymiane tego (sporo roboty).

Podsumowujac - ma ktos DOBRE, asferyczne, ogrzewane lusterko do O1 w cenie ok 50zl?

Masakra jakas :/ moze ze shrotu kupic a to oddac... a moze przekleic tylko folie do starego lusterka... choc nie wiem czy sie to uda oderwac :/
                      +LPG Elpigaz IV gen :-)

Komentarz

Pracuję...